In vijf stappen naar je volgende loopbaanstap


Wil jij een volgende loopbaanstap zetten? Lees dan hier de stappen die je hiervoor doorloopt.

Inzicht in jezelf

De basis voor elke loopbaanstap is een goed zelfinzicht: wat zijn je kwaliteiten? Wat zijn je valkuilen? Waar sta jij voor? Wanneer je een baan vindt die past bij wie jij bent, is de de kans op succes het grootst. Een goed inzicht in wie je bent en wat je kunt, krijg je bijvoorbeeld met de TMA-methode.

Drijfveren

Waar kom jij ’s ochtends je bed voor uit? Het leveren van een zinvolle bijdrage aan de maatschappij? Salaris? Collega’s? Drijfveren zijn belangrijke richtingwijzers voor je loopbaan. Lees mijn eerdere blog hierover.

Missie

Iedereen heeft een missie: iets dat zin en betekenis geeft aan je leven. Ook dit is een belangrijke richtingwijzer voor de baan die je zoekt. Het maakt namelijk nogal wat uit of jij op de wereld wilt zijn om anderen te helpen een juiste loopbaankeuze te maken of dat je zieke mensen wilt helpen beter te worden.

Werkomgeving

Bepaal wat jij belangrijk vindt in je werkomgeving. Denk aan aspecten als: locatie, reistijd, werktijden, salaris, grootte bedrijf en zelfstandigheid in het werk versus teamwerk.

Actieplan

Wanneer je zicht hebt op wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, is de volgende stap: het maken van een actieplan. Bepaal de acties die nodig zijn voor de volgende stap, wie je daarbij verder kan helpen en wanneer je de actie gedaan wilt hebben.

Meer informatie

Bekijk een voorbeeld TMA-rapportage. Wanneer je een TMA wilt doen, stuur dan een mail naar info@nathaliecoacht.nl. Na een gratis en vrijblijvend intakegesprek, maken we afspraken over het invullen van de TMA,  de terugkoppeling en wat dit voor jou betekent.

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste stap? Mail naar info@nathaliecoacht.nl en ik neem contact met je op. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.