Vrijblijvend intakegesprek? Stuur een e-mail naar: info@nathaliecoacht.nl

Werkgeluk is ‘serious business’


Wist je dat werknemers die zich gelukkig voelen op hun werk, 47% productiever zijn en dat in veel gevallen de omzet van organisaties met 25% groeit? En dat werkgeluk ook het verzuim verlaagt?

En los van deze cijfers: op de huidige krappe arbeidsmarkt, is het van belang te investeren in het behoud van medewerkers. Reden genoeg dus om als organisatie serieus aan de slag te gaan met werkgeluk. Lees er meer over in het artikel van PW.

Bevlogenheid in je werk

Talent management

Een HR-instrument om het werkgeluk van medewerkers te stimuleren, is talent management. Met de inzet van bijvoorbeeld de TMA-methode krijgt de organisatie én de medewerker inzicht in zijn of haar talenten, competenties en ontwikkelmogelijkheden. Dit kan vervolgens de basis vormen voor een persoonlijk ontwikkeltraject.

En vergeet niet: het continu ontwikkelen en inzetbaar blijven, is een van de aspecten die voor millennials van belang zijn in hun werkomgeving, zo blijkt uit onderzoek. Door hierin te investeren, investeer je dus in het behoud van medewerkers.

Meer informatie

Wil je meer weten over Talent management of de TMA-methode? Stuur dan een mail naar info@nathaliecoacht.nl Ik ga graag met je in gesprek wat dit voor je organisatie of voor jou als medewerker kan opleveren.